Marc Stepman

Ik ben geboren in Knokke op 7 december 1964 om 7 uur 25.

Als oudste van 3 kinderen in een muzikaal gezin was de muziekschool een must (ik deed het ook graag). Net zoals mijn jongere broer Jo volgde ik pianoles. Na de lagere school in Knokke en het hoger secundair in Brugge (Sint-Leo) wachtte de grote stap naar Leuven. Gemakkelijk was het zeker niet tussen de 365 eerstejaars Toegepaste Economische Wetenschappen, als je weet dat er na 2 jaar slechts 200 overbleven. Naast studeren was er toen geen tijd meer voor pianoles, maar wel voor scrabble (Die Score Brugge) en de studentenclub (Moeder Meense).

Met het TEW-diploma op zak kon ik in 1987 aan de slag bij het softwarebedrijf Datawest in Wevelgem. Toffe collega's waren echter geen garantie op vast werk, want het bedrijf ging failliet in 1988 en we moesten allemaal naar iets anders op zoek. Samen met een paar collega's kon ik terecht bij Infosoft in Harelbeke, maar besloot nog datzelfde jaar toch naar New Datawest te gaan, dat de activiteiten van het vroegere Datawest overnam. Dat sprookje was in 1989 ook voorbij en toen maar terug naar Infosoft.
In 1994 kwam ik bij Real Software terecht, een snel groeiend bedrijf in Aartselaar bij Antwerpen. Toen kreeg ik de kans om aan projecten te werken in Vlaanderen, Parijs, Ierland, Nederland en ten slotte in Luik. Na 14 maanden in de grootste stad van WalloniŽ werd de heimwee naar de Belgische kust te groot en besloot ik in te gaan op het voorstel van Geert om zelfstandig informaticus te worden. Geert had ondertussen het bedrijf Jorosoft opgericht. De samenwerking met Geert vanaf 1997 resulteerde in steeds weer werk en uiteindelijk werd Jorosoft BVBA opgericht en werden de eerste personeelsleden aangeworven. Inmiddels is Jorosoft voortdurend gegroeid en geniet bekendheid in Vlaanderen en zelfs daarbuiten.

Tijdens de studies en beroepsactiviteiten heb ik echter nooit de muziek vergeten. Steeds was er wel een zangkoor in de buurt of een piano waar ik kon oefenen. Via Cantabile Knokke-Heist kwam ik in contact met Ria Bukkens die dirigente was van Sint Cecilia in Sluis. Dit koor fusioneerde met het koor van Cadzand en werd 't Zwinkoor waar ik mijn toekomstige vrouw Jeanet ontmoette.